• Type:

Paasviering 2020

Play
Share

In maart 2020 stond heel Nederland op zā€™n kop vanwege de coronacrisis. Ook de paasvieringen die veel scholen gewoonlijk organiseren konden niet doorgaan. Om leerlingen juist in deze verwarrende tijd te inspireren met het paasverhaal, hebben Verus en Kwintessens op witte donderdag een online paasviering aangeboden voor het primair en voortgezet onderwijs.

Voor het primair onderwijs

De presentatoren nemen de leerlingen mee door het Paasverhaal. Pasen is het feest van de goede hoop, dat er altijd een nieuw begin mogelijk is ā€“ zelfs aan de donkerste nacht komt een eind. Leerlingen gaan samen zingen, afgewisseld met korte paasverhalen, gebed en samen actief zijn. De paasviering is gebaseerd op elementen uit de bekende methodes Trefwoord en Kind op Maandag.

Voor het voortgezet onderwijs

Vanuit een verlaten schoolgebouw leiden presentatoren Elbert Smelt en Rinke Verkerk de leerlingen door het paasverhaal. Met bekende liederen en inspirerende verhalen van jongeren gaan ze langs delen van de lijdensweg. Jongeren die zelf veroordeling meemaakten of anderen wisten te inspireren ondanks hun pijn, wisselen de vertelling van het paasverhaal af. Via een whatsapp-nummer kunnen jongeren live reageren, eigen verhalen of intenties delen. Daarnaast worden er kaarsen aangestoken en klinken er bekende popsongs die het geheel inhoudelijk ondersteunen.

Reviews for Paasviering 2020

There are currently no reviews for Paasviering 2020
Scroll to top