• Type:

Paasviering 2023

Share

De veertigdagentijd is begonnen. Een periode waarin we reizen van donker naar licht. Hier, op start.verus.nl, zijn ook dit jaar nieuwe ‘Dwars door de Nacht’ video’s en werkvormen te vinden om in de klas stil te staan bij deze bijzondere tijd. Op ‘witte donderdag’ (6 april) vieren we vervolgens samen het licht, tijdens de live online Paasviering op start.verus.nl

In de video’s van Dwars door de Nacht worden bekende artiesten een nacht meegenomen naar hun voormalige school. Met een Bijbeltekst uit de veertigdagentijd zijn zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw. Aan het einde van de nacht hebben zij een lied geschreven, waarin de weg door de nacht naar het licht is verwerkt. In deze videocontent komen herkenbare thema’s uit het leven van leerlingen tot uiting.

Doe mee met de Paasviering

Op donderdag 6 april 2023 organiseren we met CSG Liudger in Drachten de Paasviering voor PO (bovenbouw) en VO/MBO. Met zo’n tweeduizend leerlingen vieren we het licht van Pasen met enthousiasmerende werkvormen, kunst, optredens van leerlingen en het Paasverhaal in een eigentijdse vorm. Het online programma duurt ongeveer 20 minuten en begint om 10:30 uur op start.verus.nl.

Je kunt deze viering met je klas live bekijken en leerlingen kunnen via de chat (anoniem) hun persoonlijke verhalen delen en zo actief meedoen met de Paasviering. Na de live uitzending is de video van de viering vanaf ongeveer 11:00 uur online beschikbaar op start.verus.nl, zodat je hiermee je eigen Paasviering kunt creëren op een tijdstip dat past binnen het lesprogramma van de school.De viering bestaat uit enthousiasmerende werkvormen, muziek met optredens van leerlingen en de artiesten Hannah Mae en Sterre Koning en natuurlijk wordt het Paasverhaal in een eigentijdse vorm verteld. Daarnaast gebruiken we fragmenten van de artiesten Kenny B. en Hannah Mae uit het Dwars Door De Nacht programma. met optredens van leerlingen en de artiesten Hannah Mae en Sterre Koning en natuurlijk wordt het Paasverhaal in een eigentijdse vorm verteld.

Het thema van deze viering is PaasTIJD. Aan de hand van het verhaal van de Emmaüsgangers (Lucas 24, 13-35) gaan we met leerlingen in op momenten waarop voor hun gevoel de tijd even stilstond. In de viering vertolken en verbeelden leerlingen zulke ervaringen: dat je vastloopt in perfectionisme, dat je er niet bij hoort of dat je hart gebroken is. In zulke situaties moet soms van buitenaf iemand of iets je helpen om weer licht te zien en te kunnen opstaan en verder te gaan. Wie of wat is dat voor jou (geweest)?

Download hier de handreiking om de Paasviering in te passen op school of in de klas

De video’s en werkvormen zijn naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of via een online les te gebruiken. Op het Verus Facebook en Instagram account houden we je op de hoogte van deze ontwikkelingen. Houd onze social media dus in de gaten en noteer de Paasviering op 6 april alvast in je agenda om met je school of klas aan deel te nemen!

 • Dwars door de Nacht met Hannah Mae

  • Video's
  • 9 min 17 sec
  Hannah Mae gaat terug naar haar oude school in Emmen. Wat gebeurt er tijdens deze nacht en welke herinneringen komen er in het verlaten schoolgebouw bij haar naar boven?
 • Dwars door de Nacht met Kenny B

  • Video's
  • 9 min 30 sec
  Kenny B reist terug naar zijn oude school in Suriname. Wat gebeurt er tijdens deze reis en welke herinneringen brengt het verlaten schoolgebouw bij hem naar boven?
 • Dwars door de Nacht met Sterre Koning

  • Video's
  • 10 min 16 sec
  Sterre Koning brengt een nacht door op haar oude school in Warnsveld. Wat gebeurt er in de nacht en welke herinneringen brengt het verlaten schoolgebouw bij haar naar boven? Lukt het Sterre bovendien een liedje te schrijven over deze reis van donker naar licht?
 • Dwars door de Nacht met Dani

  • Video's
  • 10 min 18 sec
  Dani brengt een nacht door op zijn oude school in Purmerend. Wat gebeurt er in de nacht en welke herinneringen brengt het verlaten schoolgebouw bij hem naar boven? Lukt het Dani bovendien een liedje te schrijven over deze reis van donker naar licht?
 • Dwars door de Nacht met Gio

  • Video's
  • 9 min 42 sec
  Gio brengt een nacht door op zijn oude school in Amsterdam. Wat gebeurt er in de nacht en welke herinneringen brengt het verlaten schoolgebouw bij hem naar boven? Lukt het Gio bovendien een liedje te schrijven over deze reis van donker naar licht?

Reviews for Paasviering 2023

There are currently no reviews for Paasviering 2023
Scroll to top