• Type:

Veertigdagentijd

Share

De veertigdagentijd is begonnen. De periode waarin we reizen van donker naar licht. Samen met uitgeverij Kwintessens heeft Verus hiervoor twee online programma’s met bijbehorende werkvormen ontwikkeld. Op ‘witte donderdag’ (14 april) vieren we vervolgens samen het licht, tijdens de live online Paasvieringen.

PO: De geluksbril van boef Boris

Voor het PO (onder -en middenbouw) bieden we de verhalen van de geluksbrillen van Hanna Andersen uit de Kind op Maandag methode aan. Als je vrolijk door zo’n bril kijkt, zie je de mooie dingen van het leven. In de bijbehorende videocontent van boef Boris ontdekken de leerlingen dat hij ook een geluksbril heeft. Hierdoor ziet boef Boris veel meer kleur in de wereld om zich heen en dat geeft hem hoop.

Download hier de handreiking voor het PO onder- en middenbouw

VO/MBO: Dwars door de Nacht

Leerlingen van het VO/MBO en PO bovenbouw worden door bekende artiesten als Sterre Koning, Dani van Velthoven en Gio Kemper een nacht meegenomen naar hun voormalige school. Met een tekst uit de veertigdagentijd zijn zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw. Aan het einde van de nacht hebben zij een lied geschreven, waarin de weg door de nacht naar het licht is verwerkt. In deze videocontent komen herkenbare thema’s uit het leven van leerlingen tot uiting.

Download hier de handreiking voor het VO / MBO en PO bovenbouw

Doe mee met de Paasviering

Net als de afgelopen jaren organiseren we weer een Paasviering voor PO en VO/MBO op donderdag 14 april. De vieringen zijn een mix van korte Paasverhalen, zang en we staan samen stil bij de betekenis van Pasen in deze tijd. De online viering voor PO onder –en middenbouw start om 9:30 uur op start.verus.nl. Hiervan kun je ook losse elementen gebruiken, zodat je hiermee je eigen Paasviering kunt creëren.

Voor PO bovenbouw en VO/MBO is de viering om 10:30 uur live te volgen op start.verus.nl. Leerlingen kunnen hierin via de chat (anoniem) hun persoonlijke verhalen delen.

Download hier het programma van de viering voor PO onder- en middenbouw

Na de live uitzendingen zijn de video’s direct online beschikbaar en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het lesprogramma van de school.

Meer informatie

De video’s en werkvormen zijn naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of via een online les te gebruiken. Op het Verus Facebook en Instagram account houden we je op de hoogte van deze hoopvolle ontwikkelingen. Houd onze social media dus in de gaten en noteer de Paasvieringen op 14 april alvast in je agenda om met je school of klas aan deel te nemen!

 • Dwars door de Nacht met Sterre Koning

  • VO/MBO materialen
  • 10 min 16 sec
  Sterre Koning brengt een nacht door op haar oude school in Warnsveld. Wat gebeurt er in de nacht en welke herinneringen brengt het verlaten schoolgebouw bij haar naar boven? Lukt het Sterre bovendien een liedje te schrijven over deze reis van donker naar licht?
 • Dwars door de Nacht met Dani

  • VO/MBO materialen
  • 10 min 18 sec
  Dani brengt een nacht door op zijn oude school in Purmerend. Wat gebeurt er in de nacht en welke herinneringen brengt het verlaten schoolgebouw bij hem naar boven? Lukt het Dani bovendien een liedje te schrijven over deze reis van donker naar licht?
 • Dwars door de Nacht met Gio

  • VO/MBO materialen
  • 9 min 42 sec
  Gio brengt een nacht door op zijn oude school in Amsterdam. Wat gebeurt er in de nacht en welke herinneringen brengt het verlaten schoolgebouw bij hem naar boven? Lukt het Gio bovendien een liedje te schrijven over deze reis van donker naar licht?

Reviews for Veertigdagentijd

There are currently no reviews for Veertigdagentijd
Scroll to top