• Type:

De Magie van Valentijn

Share

Kennen jouw leerlingen het echte verhaal van Valentijnsdag? Kijk de (onderstaande) korte film ‘De Magie van Valentijn’ in de klas. Een verhaal dat niet alleen gaat over liefde, maar vooral over het weer goed maken als je ruzie hebt gehad. In de film is ook op speelse wijze het Bijbelverhaal van de verloren zoon verwerkt. Daarom is dit materiaal bij uitstek geschikt om op of rond Valentijnsdag (14 februari) stil te staan bij burgerschap en levensbeschouwing. Daarnaast spelen enkele bekende acteurs een rol in deze film zoals Klaas van Kruistum, Ricky Koole en Birgit Schuurman, die het kijken zeker de moeite waard maken.

De serie en verhalen zijn een initiatief van de onafhankelijke Stichting Het Grote Verhaal in samenwerking met Verus. Het doel van deze stichting is om de verhalen uit de joods-christelijke traditie op een eigentijdse wijze aan jongere generaties te presenteren. Deze verhalen hebben onze samenleving door de eeuwen heen beïnvloed. Daarom is het belangrijk dat leerlingen er kennis mee maken, zodat ze veel westerse kunst, muziek, taal en cultuur beter kunnen begrijpen.

Kijk op www.hetgroteverhaal.nl voor extra materialen, zoals bijpassende luisterverhalen voor in de klas.

  • De Magie van Valentijn

    • Kijk en luister
    • 17 min
    In deze familiefilm loopt Otis van huis weg na een ruzie met zijn ouders. Al zwervend komt hij Valentijn in het bos tegen. Zij neemt Otis mee in haar magische wereld en probeert hem te overtuigen om weer terug te gaan naar zijn ouders. Hoe loopt dit af?

Reviews for De Magie van Valentijn

There are currently no reviews for De Magie van Valentijn
Scroll to top