• Type:

Dag van de HOOP

Share

Op 16 juni organiseert Verus en Uitgeverij Kwintessens de Dag van de HOOP 2022! Met de zomervakantie in het vooruitzicht is dit een mooi moment om terug te blikken, dingen uit te praten en ruzies bij te leggen. Verus en uitgeverij Kwintessens hebben voor PO, VO & MBO materiaal ontwikkeld om in de klas in gesprek te gaan over vergeving. Door te zoeken naar vergeving willen we samen het schooljaar hoopvol afsluiten.

Wil jij met je klas het schooljaar ook hoopvol afsluiten? Doe dan mee met de Dag van de HOOP. Vanaf 13 juni bieden we de #vergeefjemij content aan op start.verus.nl. De video’s en werkvormen zijn naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of via een online les te gebruiken.

PO: #vergeefjemij

Voor de onderbouw-leerlingen bieden we een verhaalsuggestie, enkele werkvormen en een video van Boef Boris. In de onderstaande video ontmoeten de leerlingen Boef Boris weer in z’n cel. Boris kan niet zo goed slapen door al de dingen die hij heeft gedaan. Samen met de leerlingen gaat hij op zoek naar een hoopvolle manier om vergeving te vinden. Net als Boris kunnen de leerlingen ook een zon scheuren en plakken.

Download hier de handreiking voor het PO

PO midden- en bovenbouw & VO: #vergeefjemij

Een schaduwapp-groep, pestgedrag en onrust in de klas: volg de videoverhalen van Ralf, Maarten, Yuna en Eva. De video’s kunnen in de klas worden ingezet om het gesprek over vergeving en conflicten te stimuleren. Daarnaast kunnen de leerlingen de verhalen volgen in de online stories via @start.verus.nl op Instagram. De verhalen worden gespeeld door bekende acteurs zoals Sterre Koning en Max Mies en draaien rond herkenbare thema’s uit het leven leerlingen. In de laatste video krijgen de leerlingen een kaart waarop ze iets kunnen schrijven voor een klasgenoot. Deze werkvorm kan ook in de klas worden ingezet, de desbetreffende kaart is hieronder te downloaden.

Download hier de #vergeefjemij kaart

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en suggesties. Neem gerust contact met ons op via: start@verus.nl

Reviews for Dag van de HOOP

There are currently no reviews for Dag van de HOOP
Scroll to top