• Type:
 • Dwars door de Nacht

  In de video’s van Dwars door de Nacht worden bekende artiesten een nacht meegenomen naar hun voormalige school. Met een Bijbeltekst uit de veertigdagentijd zijn zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw.

  Lees en kijk verder
 • De Grote Kerstfilm

  De Grote Kerstfilm – Het verhaal van Driekoningen neemt jongeren mee rondom het verhaal van de drie koningen uit de welbekende kerstvertelling. De drie koningen komen door een gat in de tijd in het jaar 2023 terecht, en belanden daarbij in de achtertuin van de 12-jarige Mintaka. Samen met haar buurjongen Gijs besluit zij de koningen te helpen terugkeren naar hun eigen tijd om het zo voorgoed verdwijnen van Kerst te voorkomen. 

  Lees en kijk verder
 • Het Geheim van Sint Maarten

  Op veel plekken in Nederland wordt op 11 november Sint Maarten gevierd. Kinderen gaan dan langs de deuren, bellen aan, zingen een liedje en krijgen vervolgens wat lekkers. Velen kennen deze traditie. Maar vrijwel niemand weet meer wat de essentie van dit feest is, terwijl deze ook nu nog verrassend actueel is. ‘Het geheim van Sint Maarten’ geeft een eigentijdse twist aan dit traditionele verhaal.

  Lees en kijk verder
 • Advent

  De adventsperiode begint bijna! Door de aanhoudende coronacrisis is het voor veel mensen moeilijk om hoop te houden en vooruit te blijven kijken.

  In de traditie van Advent hebben Verus en Uitgeverij Kwintessens voor PO, VO en MBO scholen daarom hoopvolle handreikingen en werkvormen ontwikkeld.

  Lees en kijk verder
Scroll to top