• Type:
 • Paasviering 2023

  Volg hier de live online Paasviering vanuit CSG Liudger in Drachten met o.a. Hannah Mae en Sterre Koning

  Kijk live mee!
 • Advent

  De adventsperiode begint bijna! Door de aanhoudende coronacrisis is het voor veel mensen moeilijk om hoop te houden en vooruit te blijven kijken.

  In de traditie van Advent hebben Verus en Uitgeverij Kwintessens voor PO, VO en MBO scholen daarom hoopvolle handreikingen en werkvormen ontwikkeld.

  Lees en kijk verder
 • Ik vergeet je niet

  Afscheid nemen van vrienden, goede kennissen of familie is een intens proces. Ook leerlingen hebben ervaringen met verlies, maar er zijn weinig momenten en plekken waar ze dit kunnen delen.

  Verus en Kwintessens bieden PO/VO en MBO scholen handreikingen aan om met leerlingen stil te staan bij afscheid nemen, gemis en verlies.

  Kijk en lees verder
 • Het Geheim van Sint Maarten

  Op veel plekken in Nederland wordt op 11 november Sint Maarten gevierd. Kinderen gaan dan langs de deuren, bellen aan, zingen een liedje en krijgen vervolgens wat lekkers. Velen kennen deze traditie. Maar vrijwel niemand weet meer wat de essentie van dit feest is, terwijl deze ook nu nog verrassend actueel is. ‘Het geheim van Sint Maarten’ geeft een eigentijdse twist aan dit traditionele verhaal.

  Lees en kijk verder
Scroll to top